Grasrotandelen

Nå kan du støtte   Smågardistene hver gang du tipper!

Les hvordan her

Ullmax

Støtt korpset ved å bestille Ullmaxprodukter!

Les hvordan her

Blomstertoget

 

En tradisjon som gir en flott avslutning på 17. mai hvert år

Smågardistene er ansvarlige for hele arrangementet og skaffer til veie blomster for mange titusenvis av kroner, som deles ut til publikum langs ruten. Toget går fra Stabekkbanen med start kl. 17:00 via Bekkestua sentrum til Stabekk barneskole. De beste innslagene i toget premieres.

For påmelding og ytterligere informasjon, se under kontakt oss.

I 2013 er det 57. gang Blomstertoget blir arrangert. I år er temaet for toget "Det blomstrende verdensrommet".

Stabekk skoles musikkorps "Smågardistene" tok initiativet til det første Blomstertoget i 1956. Blomstertoget er et "annerledes" 17.mai tog der nesten alle som har lyst får lov til å delta! Når flaggheising, barnetog og andre tradisjonelle aktiviteter er gjennomført inviterer Smågardistene store og små til det tradisjonsrike "Blomstertoget".

Hovedtema for toget er selvfølgelig blomster og et av høydepunktene er årets Blomsterprinsesse. Arrangementskomiteen sørger for at alle som kler seg ut og deltar i toget får noen blomster til sitt innslag - det handles inn blomster for rundt 35.000 kroner! I tillegg til blomster er det også et tema for toget som varierer fra år til år, for beste innslag er det premiering. 

Langs hele ruten på ca. 2,2 km fra Stabekkbanen via Bekkestua sentrum til Stabekk barneskole står det festkledde mennesker, de som er heldige får med seg en blomst eller to hjem.

Toget starter fra Stabekkbanen kl. 17.00 og bruker om lag en time på ruten. Hvor langt toget blir, avgjøres av hvor mange som bruker kreative timer i dagene frem til 17. mai. Anbefalingen er; still opp og bli med! Oppmøte på Stabekkbanen kl. 16.00 pyntet og klar for innsats.

Avslutning med underholdning og premieutdeling foregår på Stabekk skole ca. kl. 18.00.

Det har gjennom årene blitt en tradisjon med Blomstertoget, både deltagere og tilskuere kommer langveis fra. Dette er et tog alle vil ha - foreldrene til Smågardistene vil gjerne arrangere det. Men vi er avhengige av at både deltagere og handelsstanden støtter oss, det er ikke gratis å lage et slikt arrangement. Toget arrangeres på dugnadsbasis og vi har kostnader til arrangementet og ikke minst må vi kjøpe inn alle blomstene!

Kåringen av Blomsterprinsessen ble i 2007 utvidet til også å inkludere en Blomsterprins som seg hør og bør. I 2014 kommer disse to fra Oslo International School, og er valgt fordi de har bidratt med noe positivt for sine omgivelser. Gjennom dette ønsker vi å vise omverdenen at Bærum har mye flott ungdom!

Deltagere i toget er fra foreninger, idrettslag, næringsliv og privat personer. Noen presenterer aktiviteter og tiltak, andre saken de brenner for, eller du kan bli med å konkurrere om prisen for beste innslag. De som deltar i toget har en positiv og artig opplevelse og mange føler at de får vist frem sitt tiltak eller forening på en annerledes og morsom måte. Vi oppfordrer alle til å finne frem instrumenter og kostymer - bli med på moroa!”