Blomstertoget

Nå krysser vi fingre og satser alt på at det blir Blomstertog i 2022. det 65. i rekken. Vi ønsker oss at DU melder deg på!

Smågardistene er ansvarlige for hele arrangementet og skaffer til veie blomster, som deles ut til publikum langs ruten. Toget går fra Stabekkbanen med start kl. 17:00 via Bekkestua sentrum til Stabekk barneskole. De beste innslagene i toget premieres. 

Smågardistene (Stabekk skoles musikkorps) tok iniativet til det første Blomstertoget i 1956.  Blomstertoger er et ”anerledes” 17.mai tog der nesten alle som har lyst får lov til å delta!  Når flaggheising, barnetog og andre tradisjonelle aktiviteter er gjennomført, inviterer Smågardistene store og små til det tradisjonsrike blomstertoget.

Blomster er selvfølgelig et viktig element i toget, og et av høydepunktene er årets Blomsterprinsesse og Blomsterprins.  Arrangementkomiteen sørger for at alle som kler seg ut og deltar i toget får noen blomster til sitt innslag.  

Langs hele ruten på ca 2 km står det ofte så mange som 15.000 festkledde mennesker, og de heldige får med seg en blomst eller to hjem.

Toget starter fra Stabekkbanen kl 17.00 og bruker omlag en time på ruten.
Hvor langt toget blir, avhenger av hvor mange som bruker kreative timer i dagene frem til 17. mai. Anbefalingen er; Still opp og bli med!
Oppmøte på Stabekkbanen fra kl 16.00, pyntet og klar for innsats.
Avsluttning med premieutdeling foregår på Stabekk skole ca kl. 18.30

Det har gjennom årene blitt en tradisjon med Blomstertoget, både deltagere og tilskuere kommer langveis fra.  Dette er et tog alle vil ha og foreldrene til Smågardistene vil gjerne arrangere det.  Men vi er avhengige av at både deltagere og handelsstanden støtter oss.  Toget arrangeres på dugnadsbasis.

Kåringen av Blomsterprinsessen ble i 2007 utvidet til å inkludere en Blomsterprins som seg hør og bør.  

Deltagerene i toget er fra foreninger, idrettslag, næringsliv og privatpersoner.  Noen presenterer aktiviteter og tiltak, andre saken de brenner for, eller du kan bli med å konkurrere om prisen for beste innslag.  De som deltar i toget har en positiv og artig opplevelse, og mange føler at de får vist frem sitt tiltak eller forening på en annerledes og morsom måte.  Vi oppfordrer alle til å finne frem insturmenter og kostymer – bli med på moroa!