Blomstertoget

Lurer du på om du har vunnet i lotteriet? Her er vinneroversikten!

Hva er Blomstertoget?

Blomstertoget er en gammel tradisjon og et viktig kulturarrangement i Bærum. Vi har tradisjonelt både kortreiste og langreiste deltakere og tilskuere. Smågardistene (Stabekk skoles musikkorps) tok initiativet til det første Blomstertoget i 1956.  Når flaggheising, barnetog og andre tradisjonelle aktiviteter er gjennomført, inviterer Smågardistene store og små til det tradisjonsrike blomstertoget. Langs hele ruten på ca 2 km står det ofte så mange som 15.000 festkledde mennesker, og de heldige får med seg en blomst eller to hjem. Smågardistene er ansvarlige for hele arrangementet og skaffer til veie blomster, som deles ut til publikum langs ruten. Hele arrangementet er dugnadsbasert og planleggingen starter så snart årets arrangement er gjennomført.


Blomstertogets rute

Toget starter fra Stabekkbanen kl 17.00 og bruker omlag en time på ruten. Ruten er: Ringstabekk skole (ved Stabekkbanen), Korsveien, Tjernsrudveien, Gamle Ringeriksvei, Bekkestua Sentrum, Bekkestua Brannstasjon, Jens Rings vei gjennom tunnelen til Stabekk skole. 

Hvem kan delta i Blomstertoget?

Deltakerene i toget er alt fra lokale korps, teatergrupper, foreninger, idrettslag, næringsliv og privatpersoner. Noen presenterer aktiviteter og tiltak, andre saken de brenner for. De som deltar i toget har en positiv og artig opplevelse, og mange føler at de får vist frem sitt tiltak eller forening på en annerledes og morsom måte. For Smågardistene er Blomstertoget et desidert høydepunkt i korpsåret. Det er få opplevelser som kan måle seg med å marsjere gjennom folkehavet på Bekkestua på vår kjære nasjonaldag. Vi oppfordrer alle til å finne frem instrumenter og kostymer – bli med på moroa! Beste innslag i toget premieres.

Et av høydepunktene i toget er årets Blomsterprinsesse og Blomsterprins. Blomsterprinsesse og blomsterprins velges ut av Stabekk skole.

Bli med i Blomstertoget!

Hvor langt toget blir, avhenger av hvor mange som bruker kreative timer i dagene frem til 17. mai. Vi håper at akkurat DU har lyst til å bli med! Oppmøte er på Stabekkbanen fra kl 16.00, pyntet og klar for innsats. Arrangementskomiteen sørger for at alle som kler seg ut og deltar i toget får noen blomster til sitt innslag.  Vinnere av beste innslag i toget kåres og vinnerne kontaktes i etterkant.

Meld deg på ved å sende en epost til Blomstertogkomiteen!

Under er en film fra blomstertoget som ble laget i forbindelse med pandemien, slik at vi ikke skulle glemme hva Blomstertoget handler om og har betydd for oss gjennom årene.