Paradetromme

I 1998 tok Smågardistene opp tradisjonen med paradetromme i front av korpset og utviklet «trommestuntet» som er en viktig del av korpsets signatur idag.

Alle musikanter i Smågardistene kan søke om å spille paradetromme, og dette er noe de kan få undervisning på tidligst fra 8. klasse (starten av ungdomsskolen). Undervisning på paradetromme kommer i tillegg til undervisning på hovedinstrument. Musikantene spiller paradetromme hovedsakelig i marsjsesongen og hovedinstrument resten av korpsåret. Hvis du lyst til å spille paradetromme i Smågardistene, kan du lese mer om dette her: Spille paradetromme i Smågardistene

Paradetrommeinstruktør Trond Mangen Vambeseth

Trond Mangen Vambeseth er instruktør for Paradetrommegruppa i Smågardistene og har blant annet skrevet trommestuntet som Smågardistene framfører. Trommestuntet fikk utmerkelsen «beste trommestunt» i Norgesmesterskapet i Marsjering 2022, der Smågardistene også ble Norgesmestere i formasjonsmarsj.

Trond Mangen Vambeseth startet med korps som 8-åring og har vært aktiv i korps siden den gang. Han tjenestegjorde som signaltrommeslager i Hans Majestet Kongens Garde i 2010/2011. Siden 2013 har han vært trommeslager i Heimevernets musikkorps der han nå fungerer som administrererende befal. Siden høsten 2016 har han vært trommeinstruktør for Hans Majestet Kongens Garde.

Siden 2014 har Trond vært skarptrommeslager i trommegruppa Complete, og med denne trommegruppa har han deltatt på mange spennende prosjekter. Vi nevner i fleng: Stjernekamp, Melodi Grand Prix, Norsk Militær Tattoo (2016 og 2022), Netherland Military Tattoo 2018, Diverse artister som Klovner i Kamp, Kygo og diverse jobber i inn og utland, blant annet Sør-Afrika.