Smågardistene er norgesmestere i formasjonsmarsj 2022

Det er med enorm stolthet vi kan fortelle at vi lørdag 11. juni 2022 vant Norgesmesterskapet i marsjering for skolekorps i klassen Drill (formasjonsmarsjering). Ikke nok med det! Vi vant også for beste tamburmajor, beste trommestunt og kom på andre plass i kategorien gatemarsj bak Huseby skoles musikkorps. Både hovedkorpset og juniorkorpset deltok i norgesmesterskapet. Juniorkorpset som eneste juniorkorps i konkurransen.

Hovedkorpset ble vinnere i mesterskapet med 95 av 100 poeng i klassen formasjonsmarsjering. Programmet Smågardistene stilte med i konkurransen var

  • Innmarsj: Den Norske Løve (Oscar Borg, Bjørn Mellemberg)
  • Norsk Turnermarsj (Oscar Borg, Åge Hermansen)
  • Farvel til en Slavisk kvinne (Vasilij Agapkin)

Juniorkorpset stilte i klassen formasjonsmarsj og kom på 3. plass i konkurransen. Vårt juniorkorps er følgelig Norges beste juniorkorps! Juniorenes drill ble gått etter «Billie Jean» eller «Billig jeans» som juniorene kaller denne.

Dirigent Ingunn Hammerseth har skrevet drillen til hovedkorpset, mens juniordirigent Mona Kristine Østenstad har skrevet drillen til juniorene. Marsjinstruktører for hovedkorpset har vært Sindre Schjetne Valheim og Oliver Eide.

Som vinner av Norgesmesterskapet i Formasjonsmarsj får Smågardistene som første skolekorps i historien muligheten til å opptre på Norsk Militær Tattoo 17. september i Oslo Spektrum. Dette blir utrolig spennende. Korpsnett skriver følgende om denne muligheten:

For aller første gang noensinne får et skolekorps være med på Norsk Militær Tattoo (Norwegian Military Tattoo). Det er Forsvarets musikk som stiller med denne unike bonuspremien i anledning Frivillighetens år 2022. Vinnerkorpset får være med inn på finaledelen av NMT-forestillingen lørdag 17. september kl. 13.00.

Korpsnett

Hovedkorpsets drill i Norgesmesterskapet

Hovedkorpsets drill

Juniorkorpsets drill i Norgesmesterskapet

Juniorkorpsets drill