Ofte stilte spørsmål

Generelle spørsmål
Hvor henvender jeg meg dersom jeg lurer på noe (fravær, instrument, uniform, arrangementer, 17. mai, etc)?
Send en e-post til smagardistene@gmail.com, så formidles spørsmålet ditt videre derfra.
Melde fravær
Hvordan gir jeg beskjed til spillelærer om barnet mitt ikke kan komme på spilletimen?
Du kan kontakte spillelæreren på e-post. Du har antagelig fått e-post fra spillelæreren i forbindelse med oppstart. Hvis du ikke finner e-posten til spillelæreren, send en e-post til smagardistene@gmail.com.

Hvordan gir jeg beskjed om barnet mitt ikke kan komme på samspill (torsdagsøvelse) eller et arrangement?
Meld fra i «Tutti»-appen. Det er også mulig å gi beskjed via smagardistene@gmail.com.
Instrumenter og utstyr
Hva slags utstyr må vi skaffe selv og hva skaffer korpset?

Dette skaffer du dere selv:
Notestativ: Korpset har ikke notestativ til utlån. Notestativ kjøpes f.eks. på Gear4Music eller Amadeus musikk
Klarinett og saxofon: Fliser kan kjøpes av korpset på en torsdagsøvelse, ellers bestille dette fra f.eks. Korpsbutikken, Musikkhandel eller Gear4Music. Korkfett (cork grease) kan kjøpes på samme sted.
Kornett, baryton – Ventilolje: Ventilolje kjøpes av korpset på en torsdagsøvelse eller bestilles fra Korpsbutikken, Danmusikk eller Gear4Music.

Dette order korpset:
Korpset ordner noteklyper til marsjering, marsjhefte til marsjering og bandolær (bæresele til instrument)
Uniform
Når får musikantene uniform?
Uniformskomiteen arrangerer uniformsprøving og utdeling i forkant av 17. mai for våre ferskeste musikanter. Dette vil det sendes ut informasjon om på e-post. Resten av året pleier uniformskomiteen å ha «kontortid» hver første torsdag i måneden. Slik har det imidlertid ikke vært i koronatiden. Hvis du lurer på noe om uniform, send en epost til smagardistene@gmail.com, så formidler vi videre til uniformskomiteen.

Hva må jeg skaffe til uniformen?
Du må skaffe sorte sokker. Skjorte kjøper du av korpset (på uniformsprøvingen), vi har også brukte skjorter til utlån. Sko kan du velge å kjøpe selv eller låne av korpset. Se også Uniformen.

Må jeg tilpasse uniformen?
Uniformsbuksene har «rålengde». Det vil si at de må legges opp. Buksene legges opp med håndsøm. Først kan du presse en nedre kant i buksebenet med vått håndkle og strykejern. Så syr du dette opp med så få sting som mulig. Hvis du er veldig ukomfortabel med nål og trå, kan også tape og sikkerhetsnåler gjøre nytten midlertidig. Det er viktig at musikantene ikke tråkker i buksebena. Da blir den ødelagt.

Hvor er uniformslageret?
Uniformslageret er i det rommet vi kaller «kulverten». Dette rommet finner du et stykke inn i gangen når du går inn døra på motsatt side av festsalen under glassbrua.

Hvordan skal vi levere inn uniformen?
Uniformen skal være renset hos renseri når den leveres inn. Smågardistene får rabatt hos Bekkestua Rens og Skjorteservice. Ta kontakt på smagardistene@gmail.com for å avtale levering.