Hvordan kan vi redde 17. mai når vi ikke får øve sammen?

Det blir ikke lempet på smittervernreglene til 17. mai i år, og korpsene skal igjen trå til og redde dagen. Dette er imidlertid veldig vanskelig når vi ikke får lov til å øve sammen! Smågardistene er lojale mot de smittevernreglene som gjelder, og vi øver nå utendørs i grupper på max 10 musikanter med 2 meter avstand som er innenfor de gjeldende smittevernreglene. Dette liker vi mye bedre enn å sitte foran skjerm, men det er ikke vanskelig å forstå at vi trenger å øve sammen for å marsjere med stil og spre musikkglede?

Torsdag 22/4 bidro Smågardistene sammen med Norsk Musikkråd til et flott innslag på TV2-nyhetene som satte fokus på denne utfordringen.

Det er krevende å drive korps i denne tiden. Vi er selvsagt lojale mot smitteverntiltakene, og vi vil naturligvis gjøre vårt beste for å skape 17. mai-stemningen, men det er klart dette er ikke lett. Det er like kostbart å drive korps nå i en pandemi som det er ellers, men inntektene våre er jo ikke der…

Styreleder Åse Nossum

Det går jo på et vis og vi får jo til noe, men det er ikke så lett når vi ikke får øve.

Musikant Nikolay Bayer

Før på 17. mai kunne vi marsjere til stormende jubel fra hundrevis av folk på Bekkestua. I fjor var det bare et titalls mennesker der, og det var litt stusselig. Men: det er alltid moro å spille i korps!

Musikant Nora Tvede Jørgensen