Tilbake i Jar kirke etter 3 år

Det var en fullsatt kirke som søndag 11. desember fikk oppleve den tradisjonsrike julekonserten i Jar kirke igjen . Konserten startet som vanlig med at de to yngste på kornett spilte solo på «En rose er utsprungen». I år var det Lars og Seline sin tur. Peder, Alexander og Sem er alle i sitt siste år i Smågardistene og spilte hvert sitt solostykke på konserten. Peder spilte «O helga natt», Alexander spilte «Vidda» og Sem spilte «My Way». Vi må heller ikke glemme Astrid sin uforglemmelige tubasolo på «En stjerne skinner i natt» med juniorkorpset. Sadie som forlater korpset og flytter til Frankrike med familien spilte også en solo på klokkespill.

TV2s julafton har blitt en storfavoritt både blant musikanter og publikum, og vi er strålende fornøyd med at denne har føyet seg inn i Smågardistenes julekonsert-tradisjoner.

Etter pause med pepperkaker og gløgg var det julepynting etter alle kunstens regler og vi fikk et festlig og fargerikt skue i tillegg til et mer «upbeat» julereportoar. Vi hadde i alt 6 musikanter som gikk av for aldersgrensen til sommeren. 4 av disse kom tilbake på julekonserten for å få sitt Medaljeskap. Medaljeskapet er også en gammel Smågardisttradisjon der medaljene monteres sammen med adjutantsnoren i glass og ramme. Ingrid Johanne, Nora, Andreas og Hilde var tilstede og fikk sine medaljeskap på konserten.