Smågardistene er Norgesmestere i formasjonsmarsj for 3. året på rad!

Lørdag 3. juni var en vakker dag i Oslo sentrum for ekte korpsglede. Arrangøren, Korpsglede, hadde satt sammen et flott arrangement med korps som opptrådte mange steder i byen før de møttes til paradering langs Karl Johans gate. Siste del av paradegata ble korpsene vurdert i sine gatemarsj-ferdigheter, og arrangementet kulminerte med Norgesmesterskap i formasjonsmarsjering på Universitetsplassen

Det var totalt sett 25 deltakende korps i Korpsglede-arrangementet i Oslo sentrum. Mange av disse deltok i gatemarsj-mesterskapet og andre var med for å feire korpsgleden. Deltakerne i Norgesmesterskapet i formasjonsmarsj var:

  • Kolbotn Garden
  • Smågardistenes juniorkorps
  • Smågardistenes hovedkorps
  • Huseby skoles musikkorps
  • Drøbak trommedamer
  • Strømsgodset musikkorps

Smågardistene (både hovedkorps og juniorer) deltok i kategorien Formasjonsmarsj – tradisjonell marsjering, og etter 90 nervepirrende minutter der dommerpanelet trakk seg tilbake var det klart at Smågardistenes hovedkorps gikk av med seieren, og dette 3. året på rad. Smågardistenes juniorkorps var eneste deltakende juniorkorps i kategorien formasjonsmarsj, og følgelig er vårt juniorkorps det beste (og ikke minst søteste) juniorkorpset i Norge.

Hovedkorpsets oppvisning

Hovedkorpsets oppvisning startet med innmarsj til Kronprins Olavs Honnørmarsj av Oscar Borg, vidre gikk formasjonsmarsjeringen på marsjene «Norsk Turnermarsj» også av Oscar Borg, «Imperial March» fra Star Wars komponert av John William. «Smågardistenes parademarsj» ble spilt under utmarsjen. Smågardistenes parademarsj er korpsets «signaturmarsj» skrevet av de 3 tidligere Smågardistene Simen Landmark, Henrik Wingerei og Bendik Brænne i 2001. Selve formasjonsmarsjeringen, eller «drillen» som vi kaller den, er skrevet av vår dirigent Ingunn Hammerseth. Tamburmajor under formasjonsmarsjkonkurransen var Smågardisten Marcus Cheyne (f. 2005).

Juniorkorpsets oppvisning

Smågardistenes juniorkorps stilte som eneste juniorkorps i konkurransen og deres marsjoppvisning gikk på marsjene «Hit it» og «Red stamp». Juniorkorpsets drill er skrevet av vår eminente Juniorkorpsdirigent Mona Kristine Østenstad Sanner. Tamburmajor under formasjonsmarsjeringskonkurransen var Emil Mundal (11 år).

Historie

Smågardistene startet opp med formasjonsmarsjering i starten av 1990-tallet og har gjort det skarpt på dette gjennom flere tiår, ikke minst de siste 3 årene. I anledning Smågardistenes 100årsjubileum i 2015 ble det arrangert en storslått Tattoo på Nadderud stadion til fullsatte tribuner.

De siste årene har vi trent hardt mot Norgesmesterskapet i marsjering. Særlig i covid-tiden bød dette på betydelige utfordringer der vi var nødt til å øve utendørs og i perioder i kohorter på 10 musikanter om gangen. Det var ikke mindre imponerende at vi da tok seieren i formasjonsmarsj i 2021 der innsendte bidrag på video ble vurdert av en fagjury. I 2022 og 2023 har det vært mer tradisjonelle arrangementer. I 2023 var vi ekstra heldige med været og Oslo sentrum i sin sommerprakt skapte en flott ramme rundt arrangementet.