Smågardiststatuene på Bekkestua feiret 25 år!

Torsdag 15. juni kl 18:30 holdt vi bursdagsfest for Smågardiststatuene! Vi feirer at Smågardiststatuene har prydet broa på Bekkestua et halvt århundre- og at de skal fortsette å gjøre dette. Vi fikk en flott tale av Helene og Håvard som er barnebarnet til Arnfinn Nossum som var Smågardistpappa, velformann og blant initiativtakerne til musikantbroa på slutten av 1990-tallet. Varaordfører Siw Wikan i Bærum kommune sa noen hyggelige ord på vegne av kommunen og som Bekkestuabeboer. Det var også utrolig hyggelig at kunstneren selv, Nina Sundbye var tilstede.

En del tror at disse statuene har vært der alltid, men det stemmer ikke. Lokale ildsjeler fikk besluttet oppføringen av disse under en tidligere modernisering av Bekkestua på 90-tallet. Statuene ble avduket 9. mars 1998, og Nina Sundbye var skulptøren. Du kan lese mer om dette her.