Vi tar imot nye musikanter!

Kjenner du noen som har lyst til å bli smågardist? Vi tar imot musikanter på alle instrumenter løpende. Du kan ta kontakt med oss i skjemaet under. Du kan ta kontakt med oss dersom du bare er nysgjerrig eller om det er fordi dere ønsker å melde dere inn eller komme og prøve et instrument. Vi har ledige spilletimer på mange instrumenter.

Hvem kan begynne i Smågardistene?

Vi rekrutterer ofte fra 3. trinn og oppover. Mange musikanter begynner i korpset når de går på 3. eller 4. trinn, men det er heller ikke noe problem å begynne senere. Når musikantene er eldre når de begynner, går det ofte raskere å lære et instrument, og vi tilpasser opplæringsperioden slik at musikanten raskere kommer inn i hovedkorpset sammen med jevnaldrende. Les mer om dette her: Alt du trenger å vite om Smågardistene!

Hvordan starter man i korpset?

Det første du gjør er å ta kontakt med oss. Du kan også snakke med noen du kjenner i korpset. Vanligvis arrangerer vi en instrumentprøving. Instrumentprøving arrangerer vi for dem som tar kontakt, normalt på en torsdag ca klokken 18:00 på Stabekk skole. De fleste vet ikke sikkert hvilket instrument de har lyst til å lære seg. På instrumentprøvingen får barna prøve ulike instrumenter og noen foreldre fra korpset hjelper til. Det er også mulig å stille spørsmål. Når barnet har valgt seg et instrument, går vi i gang med å finne en passende spilletime. Musikantene får 1-til-1-undervisning med instruktører fra kulturskolen eller egne ansatte instruktører vi har i korpset. For de yngste musikantene prøver vi å finne tidspunkter som passer innenfor SFO-tiden. Undervisningen foregår hovedsaklig på Stabekk skole. Vi tilbyr også undervisning på noen instrumenter på Haslum avhengig for musikanter tilhørende Haslum skole. Vi har dialog på e-post og finner et tidspunkt som passer.

Etterhvert deltar barnet på samspill. Dette er i starten også i SFO-tiden på torsdager, etterhvert på kveldstid torsdag klokken 17:30 på Stabekk skole. Utover dette kommer konserter, korpsstevner, 17. mai, øvingsseminarer, korpstur og andre typer opptredener.

Lurer du på hvordan det er å spille i korps? Ta en titt på Hvordan er det å spille i korps? Eller les Alt du trenger å vite om Smågardistene!

Meld deg inn i Smågardistene direkte eller ta kontakt via skjemaet under.