Smågardistenes 17.mai-program 2024

17. mai 2024 skal bli en festdag slik vi kjenner den og vi gleder oss! Vi håper du har lyst til å følge korpset i ditt hjerte i år også. Programmet følger i denne artikkelen.

Morgenoppstilingen på Stabekk skole kl 07:30

Smågardistene starter klokken 0730 med morgenoppstilling. På morgenoppstillingen kommer en representant fra HMK Garden og inspiserer våre Smågardister og det hersker ro og høytidelighet over arrangementet. Det vil bli tale ved korpsets styreleder, ved representanten for Garden og fra Stabekk skoles rektor. Det blir flaggheising og nasjonalsang. Morgenoppstillingen varer i ca 45 minutter.

Kongesangen

Gud sign vår konge god!
Sign ham med kraft og mot
sign heim og slott!
Lys for ham ved din Ånd,
knytt med din sterke hånd
hellige troskapsbånd
om folk og drott!
Tekst: N. Fogtman

Ja, vi elsker

Ja, vi elsker dette landet
Som det stiger frem
Furet, værbitt, over vannet
Med de tusen hjem
Elsker, elsker det og tenker
På vår far og mor
Og den saganatt som senker
Drømmer på vår jord
Og den saganatt som senker
Drømmer på vår jord


Norske mann i hus og hytte
Takk din store Gud
Landet ville han beskytte
Skjønt det mørkt så ut
Alt hva fedrene har kjempet
Mødrene har grett
Har den Herre stille lempet
Så vi vant vår rett
Har den Herre stille lempet
Så vi vant vår rett
Melodi: Rikard Nordraak, Tekst: Bjørnstjerne Bjørnson

Gud signe vårt dyre fedreland

Gud signe vårt dyre fedreland
og lat det som hagen bløma!
Lat lysa din fred frå fjell til strand
og vetter for vårsol røma!
Lat folket som brøder saman bu,
som kristne det kan seg søma!
Tekst: Elias Blix, Melodi: Christoph Ernst Friedrich Weyse

The morning ceremony and flag raising

Morgenrunden kl 0815

Morgenrunden går fra Stabekk skole ca klokken 0815. Toget går via Gartnerveien, Krokvollen, Skogveien og til Flatlandstunet og tilbake til Stabekk skole. Denne runden er virkelig verdt å få med seg. Morgenen på 17. mai er så vakker! Morgenrunden avsluttes ca 0915 på Stabekk skole.

Morning parade start

Arrangement i skolegården og barnetog kl 10:00

Gled deg til å møte naboer, venner og kjente i en fullstappet skolegård full av glade mennesker i sin fineste stas. Arrangementet i skolegården starter klokken 10:00 med taler og nasjonalsang. Barnetoget går fra Stabekk skole ca klokken 10:30. Barnetoget går fra Stabekk skole, via Bekkestua, Bærumsveien, Kleivveien og tilbake til Stabekk skole. Når barnetoget er tilbake på Stabekk skole ca 11:30 blir det en avslutning fra «scenen» i skolegården før det blir lek og moro for de yngste.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_4471-scaled.jpeg
Aspiranter carrying flags

Blomstertoget kl 17:00 (fra kl 16:00 for deltakere)

Blomstertoget har blitt arrangert av Smågardistene siden 1956. Blomstertoget starter fra Ringstabekk skole (ved Stabekkbanen) fortsetter via Korsveien, Tjernsrudveien, Gamle Ringeriksvei, Bekkestua Sentrum, Bekkestua Brannstasjon, Jens Rings vei gjennom tunnelen til Stabekk skole. . Dersom du skal delta i Blomstertoget, møter du opp klokken 16:00 på Ringstabekk skole. Du melder deg på ved å sende en epost til blomstertogkomiteen. Blomstertoget starter ca klokken 17:00. Har du en god idé er du hjertelig velkommen til å melde deg på Blomstertoget! Vi ønsker alle velkomne! Korps, kor, teatergrupper, band, kreative sjeler, veteranbileiere, olabiler, bare kreativiteten setter grenser.